Projektovanie profesionálnych gastro kuchýň

Ak sa chystáte otvoriť novú prevádzku verejného stravovania alebo rekonštruovať existujúcu a práve stojíte v priestore, v ktorom bude profesionálna kuchyňa, je potrebné začať od základov. Dispozičné riešenie gastro prevádzky je východiskom k vynikajúcej funkčnosti.Žiadne dve komerčné kuchyne nie sú úplne rovnaké. Každá kuchyňa je plánovaná s ohľadom na charakter vydávaných jedál, počtu vydaných jedál alebo typ klientov.Koncept efektívnej kuchyne musí rešpektovať nasledujúce funkcie:

  • ⇨Zásobovanie kuchyne
  • ⇨Skladovanie surovín
  • ⇨Príprava surovín na tepelné spracovanie, najmä mäsa a múčných jedál
  • ⇨príprava zeleninových studených jedál
  • ⇨Jednotlivé tepelné úpravy
  • ⇨udržiavanie hotových jedál
  • ⇨Výdaj jedál
  • ⇨Umývanie riadu

Všetky týchto osem funkcií profesionálnej kuchyne zahŕňame do moderných a efektívnych konceptov pre verejné stravovanie.Aj keď existujú prakticky neobmedzené spôsoby realizácie komerčných kuchýň, vždy je potrebné brať do úvahy typ gastro-prevádzky, pre ktorú je kuchyňa určená.Nech sa jedná o koncept ostrovného modelu kuchyne alebo kuchyne rozdelenej na zóny, tím našich špecialistov a projektantov vám pripraví kompletné riešenie, ktoré dostanete v ucelenom formáte a už odkonzultované s ÚVZ SR.

Chcem ponuku +421 55 64 39 193

DISPOZIČNÝ NÁVRH KUCHYNE

Spracovaním vstupných požiadaviek vytvoríme projekt, ktorého finálnym výstupom je 2D pôdorys dispozičného riešenia kuchyne a jej zázemia.Ako súčasť výstupu môžeme klientovi poskytnúť  aj dispozičné riešenie baru alebo súvisiacich priestorov.Táto fáza tvorby kuchyne sa môže uskutočňovať prostredníctvom konzultácií s vami ako s investorom, na ktorých spoločne hľadáme efektívne fungovanie kuchyne.Vaše požiadavky konzultujeme a zaraďujeme do projektu.

CENOVÁ PONUKA

Ak sú jasné a definované zariadenia, technológie, nábytok a ostatné zariadenia gastronomickej prevádzky, predstavíme vám výšku investície, ktorá je potrebná pre realizáciu kuchyne.

  • Predložíme vám cenovú ponuku, ktorá pokryje potrebné technológie, kapacity a šetrenie energií.  
  • Rozložíme platby 
  • v prípade potreby odporučíme najvýhodnejšie prefinancovanie

BODY PRIPOJENIA GASTRO-TECHNOLÓGIÍ

Po odsúhlasení dispozície technológie prevádzky nasleduje  vypracovanie  návrhu na prípojné body zdravotechniky, plynu, elektroinštalácie s presnými kótami v priestore a jednotlivými požiadavkami na príkon zariadení. Táto časť projektu sa odsúhlasí vopred.Je to podklad pre projektantov stavby, aby prípojné body vedeli zapracovať do celku stavby s vytvorenými elektrickými rozvodnými skriňami , rozvodmi vody a odpadu v rámci celej stavby a ich previazanosťami.

VYHOTOVENIE PODKLADOV

Ucelený výstup profesionálnej kuchyne so všetkými potrebnými parametrami, technológiami, bodmi pripojenia dostanete v digitálnej forme DWG a PDF formáte.Takto vypracovaný projekt gastronomickej prevádzky je poskytnutý pre stavebné profesie alebo na spracovanie projektu generálnym projektantom stavby.

KONTROLA REALIZÁCIE PROFESIÍ A ODOVZDANIE KUCHYNE

V prípade, že budete od nás požadovať kontrolu realizácie inžinierskych sietí, teda správnosti prípravy prípojných bodov alebo rozvodov zdravotechniky, plynu, elektriny a to pred začiatkom prác, pred finalizáciou obkladu stien alebo pred montážou technológie, takúto službu si u nás môžete objednať.Naši špecialisti vykonajú kontrolu týchto prác v kontrolných dňoch priamo na stavbe a prípadné korekcie a úpravy s vami budú konzultovať.Prázdny priestor premeníme na plne funkčnú, profesionálnu kuchyňu pripravenú dosahovať vysoké výkony a efektivitu.Súčasťou odovzdania je zaškolenie personálu na všetky zariadenia a inštalované technológie.

Požiadavka na vypracovanie projektu gastro prevádzky