Spoločnosť IRINOX
IRINOX je popredná talianska spoločnosť špecializujúca sa na výrobu šokových schladzovačov a šokových zmrazovačov.
Produkty IRINOX sú špičkové zariadenia pre prudké schladenie a vysokokvalitné konzervovanie a mrazenie potravín v gastronomickom,
cukrárskom, zmrzlinovom, pekárenskom a potravinárskom priemysle.
Produkty
Z produkcie IRINOX dodávame vysokokvalitné šokové schladzovače a šokové zmrazovače rady IRINOX MultiFresh®Next, CP Next a MultiFresh®MyA. Blast chillery a Shock Freezery dodávame podľa kapacitných a technologických potrieb gastro prevádzok. Pre potreby gastro prevádzok odporúčame a dodávame modelový rad MultiFresh® Next. Irinox MultiFresh je najvýkonnejší a najúčinnejší zmrazovač na trhu. Schladovače MultiFresh® predstavujú revolučnú technológiu pre konzervovanie a hygienu uskladňovania hotových alebo predpripravených jedál v gastro priemysle.
IRINOX MultiFresh® – šokové schladzovače a zmrazovače
MultiFresh® Next je najvýkonnejší a najúčinnejší šokový zmrazovač a schladzovač v jedinom zariadení na trhu. MultiFresh® predstavuje revolučnú technológiu, ktorá zaručuje vysokú úroveň prispôsobenia použitia podľa typu prevádzky, udržateľnosti, výkonu a inovácií.
MultiFresh® Next obsahuje až 12 funkcií a 150 rôznych cyklov. Schladzovače IRINOX je možné prispôsobiť podľa vašich potrieb, aby produkty zostali dlhšie čerstvé.
MultiFresh® Next je prvý šokový schladzovač s prírodným chladivom R-290 (propánový plyn). R-290 má potenciál globálneho otepľovania (GWP) 0,02 – tisíckrát nižší ako iné chladiace plyny.
Okrem znížených emisií propán zaručuje vynikajúci výkon: v skutočnosti je vysokotlakový chladič až o 25 % rýchlejší pri zmrazovacom cykle, čím dosahuje neprekonateľné výsledky.
MultiFresh® MyA je prvé zariadenie na svete, ktoré dokáže prevádzkovať cykly s teplotami od +85 °C do -40 °C.
Stlačením jedného tlačidla môžete produkty prudko schladiť, šokovo zmraziť, kysnúť, rozmraziť, regenerovať, pasterizovať a variť pri nízkej teplote.
Modelový Rad Multifresh® Next šokovo schladzuje prostredníctvom 2 procesov:
- Jemné schladzovanie na +3°C. Pri tomto procese je konštantná vnútorná teplota potravín +1°C. Pri tomto spôsobe schladenia nehrozí nebezpečenstvo vytvorenia námrazy na potravinách
- Prudké schladzovanie na +3°C: Pri tomto spôsobe sa schladzovanie potravín vykonáva rôznymi stupňami schladzovania a je riadený podľa informácií z teplotnej sondy.
Modelový Rad Multifresh® Next šokovo zmrazuje prostredníctvom 2 procesov:
- Delikátne zmrazovanie na -18°C: Program postupného šokového zmrazovania sa deje vo dvoch fázach: 1. fáza je rýchle chladenie z jadrovej teploty 90°C na teplotu jadra 25°C. 2. fáza je prudké mrazenie až na -40°C.
- Strong zmrazovanie na -18°C: Šokové zmrazenie na jadrovú teplotu -18°C. Vnútorná teplota dosahuje -40°C
MultiFresh® Next dokáže schladzovať alebo zmrazovať potraviny a jedlá presne podľa ich charakteristík. Potrebujete chladiť čokoládové dezerty alebo cestoviny? Delikátny program schladzovania ich šokovo schladí na 3°C v priebehu 50 minút a zachová chute, vône a štruktúry tak, aby zákazník neskôr dostal špičkový produkt.
Funkcie multifunkčného zariadenia MultiFresh® Next:
- Nepretržité mrazenie alebo chladenie
- Chladenie – udržiavanie potravín na požadovanej nízkej teplote
- Ohrievanie – udržiavanie potravín na teplote do 85°C
- Rozmrazovanie – rozmrazenie jedál na požadovanú hodinu a čas
- Zohrievanie – zohrievanie zmrazených (-18°C) alebo chladených jedál (3°C) na okamžité servírovanie až na teplotu 85°C
- Nízko teplotné varenie – nočné varenie, alebo príprava jedál s následným schladením alebo zmrazením
- Rozpúšťanie čokolády – topenie čokolády a udržanie jej vlhkosti
- Kysnutie – ideálne podmienky na kysnutie cesta pre následné pečenie
- Pasterizácia – pasterizácia pri nízkych teplotách udržiava jedlo v bezpečí pred množením baktérií
- Sušenie – potrebná teplota a cirkulácia vzduchu zabezpečuje sušenie vašich produktov
IRINOX CP Next – chladiace a udržiavacie skrine
Chladiace a udržiavacie skrine CP Next od spoločnosti IRINOX sú špičkou v spôsobe chladenia a udržiavania jedál na teplotách potrebných pre zachovanie ich kvality. Chladiace skrine umožňujú nastaviť a udržiavať konštantné teploty a kontrolovať úroveň vlhkosti bez toho, aby sa potraviny vysušili.
Použitím chladiacich skríň radu CP Next na chladenie a udržiavanie jedál dokážete oproti dennej produkcii jedál čerstvých jedál šetriť nie len čas a peniaze ale aj pracovný výkon a využiť pracovníkov kuchyne výrazne efektívnejšie.
Modelový rad CP Next má k dispozícii 2 prevádzkové režimy:
Režim Multi: operuje s prevádzkovými teplotami od -25° do +15°C s možnosťou nastavenia konzervátora na 3 rôzne teplotné rozsahy:
- Mrazenie v mínusových teplotách (-25° / -5°)
- Chladenie v režime Čokoláda (+10° / +15°)
- Udržiavane v plusových teplotách (-5° / +15°)
Režim Up: operuje s prevádzkovými teplotami od -5° do +15°C s možnosťou nastavenia konzervátora na 2 rôzne teplotné rozsahy:
- Udržiavane v plusových teplotách (-5° / +15°)
- Chladenie v režime Čokoláda (+10° / +15)
Pozrieť produkty v katalógu